söndag 22 november 2015

Att vara engagerad i en internationell arbetsgrupp

De globala och regionala samarbetsområdena i internationell scouting har styrelser precis som Scouterna och jobbar med arbetsgrupper precis som här i Sverige. Internationella bloggen har pratat med Annie Beckman som är engagerad i WAGGGS Europaregion där hon jobbar ideellt i gruppen External relations and Communication.

Var tredje år är det konferens för hela Europaregionen, då väljs ny styrelse och senare nya personer i arbetsgrupperna, Annie har alltså varit engagerad i ungefär två år eftersom den senaste konferensen var i Berlin 2013. I gruppen finns en styrelse, en ”Core group” som tänker strategisk och det Annie gör är lite mer praktiskt. Hennes uppgifter handlar till exempel om ansvar för regionens Instagram-konto och att göra bildmaterial till Facebooksidan.

Hela gänget träffades i Bratislava förra året och lade upp en plan för arbetet, de bestämde då ett tema per månad som synliggörs i WAGGGS sociala medier och temat för November är Voilence against women. De började ganska mycket från ”scratch” och siktar på att nå 10´000 följare innan nästa triennium tar vid. Nu är de uppe i 3000 och tror på sitt mål eftersom de började med 0 följare för bara ett år sedan!

Det Annie tycker är mest givande med att jobba med scouting internationellt är alla möten med människor ifrån olika delar av Europa. Att upptäcka vad vid har gemensamt och vad vi gör olika. Att inse att som scout eller guide har vi alltid något gemensamt vart vi än kommer ifrån. Och att ha många sovplatser om en vill resa igenom Europa är ju inte helt fel.

Vill du också engagerad dig i en internationell arbetsgrupp? 
Att arbeta i en internationell arbetsgrupp innebär att få träffa scouter från andra länder, göra en insats för scoutregionen eller på världs-nivå och lära sig en massa nya saker. Just nu söker WAGGGS medlemmar till en ideell arbetsgrupp på europanivå med fokus på mångfald. Läs annonsen och hur du går tillväga för att söka här!


Det finns även flera andra tillfällen att engagera sig inom scoutrörelsen internationellt. Till sommaren är det t.ex. dags för nästa Europakonferens, varför inte söka en plats i den svenska delegationen? Håll utkik på internationella bloggen efter utlysningar!
Instagram     Europeregionwagggs

Facebook      Europe Region

Twitter          europeregion
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar