söndag 18 oktober 2015

Motala kontaktar världen


I Motala scoutkårs lokaler var det under helgen full aktivitet, där både upptäckare och äventyrare hade samlats för både JOTA (Jamboree on The Air) och JOTI (Jamboree on The Internet). Under lördagen fanns 18 scouter och fyra ledare på plats och till hjälp fanns även Motala sändaramatörer.


Upptäckarscouten Tina, 11 år, är i år med på JOTA/JOTI för första gången. Hon har pratat, i både radio och via dator, med scouter ibland annat Sverige, England och Indonesien. ”Det är roligt att lära känna scouter i andra länder”, berättar hon.


Äventyrarscouterna passade på att kombinera aktiviteten med en hajk under hela helgen. David och Tobias, båda 13 år, är även de med på JOTA/JOTI för första gången. De tycker att det är spännande att lära sig om scouter i andra länder och hittills har de haft kontakt med scouter i både Norge, Palestina, Indonesien och Brasilien. ”Det är roligt att prata med scouter i andra länder och att få nya vänner”, berättar Tobias.

JOTA/JOTI
Den tredje helgen i oktober varje år, anordnas Jamboree on the Air (JOTA) och Jamboree on the Internet (JOTI). Genom detta internationella arrangemang är det möjligt att möta scouter från hela världen, utan att ens lämna scoutlokalen.

Under helgen träffas scouter från hela världen och kommunikationen sker via radio och internet, beroende på vad som finns tillgängligt. Detta är en möjlighet där du kan prata med andra scouter och utbyta erfarenheter och minnen. Det kan också vara en möjlighet att knyta kontakter inför framtida möten och andra internationella sammankomster.Läs även: JOTI på paddelhajken


/Anna-Carin Almqvist

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar