lördag 3 januari 2015

Internationella läger sommar 2015

Till sommaren finns det massor internationellt och spännande att hitta på. Inte minst ett stort utbud av internationella läger som du kan välja att åka iväg på antingen med kåren, eller på egen hand som deltagare eller funktionär. Här kommer ett litet smakprov för sommaren 2015, mer finns att läsa på scouternas hemsida under fliken Läger & äventyr.
Glöm inte att höra av dig till oss om du vill finna mer info, söker råd eller vill ha hjälp på annat vis!


Baltic Olympic Jamboree 2015 Ancient Games

Över 600 deltagare förväntas komma till detta internationella läger som främst väntar deltagare från Estland, Lettland och Litauen. Temat under lägret är olympiska spelen.

”Prepare your swords, prepare your arrows because the contest between the teams will be difficult. It will be fun, it will be hard, it will be challenging, be prepared!”

Plats: Tagametsa, Estland
Målgrupp: Deltagare: upp till 18 år, IST: från 18 år och uppåt
Datum: 14 juli - 19 juli
Hemsida: 
http://www.gaidid.ee/content/baltic-jamboree-ancient-games?language=en



InterCamp 2015

Sedan 1967 har detta internationella läger hållits årligen organiserat av olika länder runt om i Europa. Det väntas komma scouter från 15 olika länder och temat är medeltid med riddare, prinsessor, drakar, skattjakter och turneringar!

Plats: Nysa, Polen
Målgrupp: 11-16 år
Datum: 22 maj - 25 maj
Kostnad: 20 Euro / person
Hemsida: http://www.intercamp.info/en/



You're up! - French Jamboree

You’re up kommer att bi ett storläger med omkring 10 000 deltagare från Frankrike och 5000 från övriga Europa. Som internationell deltagare fungerar det så att du/din patrull får kontakt med en fransk grupp scouter som du/ni får leva med tillsammans under lägret. På schemat står både dagstur in till staden Strasbourg och olika aktiviteter för att uttrycka hur vi skapar en bättre framtid tillsammans.

”An opportunity to meet and celebrate with other young people, build your dreams, and work towards a stronger Europe and a more united world!”

Plats: Strasbourg, Frankrike
Målgrupp: Scouter 14-17 år
Datum: 16 juli - 23 juli
Kostnad: 180 Euro
Hemsida: http://caravane.sgdf.fr/rubrique-jamboree-you-re-up




Peak 2015 

Peak är ett välkänt och återkomande läger i England. I sommar väntar de 6000 deltagare och under lägret kommer det att bjudas på över 60 olika aktiviteter! Däribland klättring, kanot, dans, mountain bike, natthajker, orientering, flottbygge, segling, äventyrskurs och mycket mer!

Plats: Chatsworth Estate, Derbyshire, England
Målgrupp: Deltagare: under 18 år, Ledare eller funktionär: 18 år och uppåt
Datum: 25 juli - 1 augusti
Kostnad: 190 Pund
Hemsida: http://www.peakcamp.org.uk/



Vendelbo Jamborette 2015


För nionde gången hålls Vendelbo Jamboree på Jylland i ett av de vackrare naturområdena i Danmark. Det förväntas komma 1000 deltagare till lägret som traditionsenligt kommer ta med deltagarna genom en äventyrlig story för att mot slutet förtjäna det alldeles speciella lägermärket. Lägret utlovar scoutparty i vildavästernandra såväl som hajker i den omkringliggande naturen.

Plats: Mosbjerg Spejdercenter, Norra Jylland, Danmark
Målgrupp: Alla åldrar
Datum: 25 juli - 1 augusti,
Kostnad: 190 Euro (120 för 5 dagar)
Hemsida: http://www.vj2015.dk/en/


Uganda Scouts International Centenary Jamboree

Ugandas nationella scoutorganisation bjuder in till ett storläger för att fira 100 år av scouting i landet. Temaord är Äventyr, Kultur och Natur. En lite osäker siffra säger att det kommer omkring 8000 deltagare.

Plats: Kaazi National Scouts Campsite, Kampala, Uganda
Målgrupp: Scouter 10-30 år
Datum: 318 augusti - 28 augusti
Kostnad: 250 USD
Hemsida: http://www.ugandascouts.org/ 
Se också: http://scouts.org.za/international-scouts-centenary-jamboree-2015-uganda/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar