tisdag 4 juli 2017

Res ut i världen och jobba på scoutcenter!

"Jag har alltid älskat och varit väldigt stolt att vara scout. Efter jag tog studenten åkte jag direkt ner till Kandersteg International Scout Center i Schweiz och var kvar där i ett år. Efter det åkte jag bara vidare. Jag var bland annat på Vässarö utanför Stockholm och jobbade i två veckor. Denna sommaren så fick jag ett meddelande av en gammal kollega från Schweiz som nu var chef på ett scoutcenter utanför Belturbet som ligger strax under den Nord Irländska gränsen, Castle Saunderson. Som den optimisten jag är så tackade jag ja och packade mina väskor.

Castle Saunderson är ett av fem scoutcenter på Irland. Byggt för bara fem år sedan så fick sitt namn efter ett slott som ligger precis bredvid. Hit kommer scouter från hela Irland för att slå läger. Utöver detta är centret också öppet för allmänheten och för scouter från andra länder som skulle vilja komma hit. Det är aktiviteter och full rulle året runt på centret.

Jobbet här är kul och man får testa på allt. Vi är ungefär fyra stycken som är här varje dag och tar hand om centret. Dagarna kan se väldigt olika då det är vi fyra som gör allt från att planera aktiviteter, hålla i dem, ta hand om byggnaderna, städa och vårda campingområdet.

Det bästa med att jobba här är det härliga bemötande jag fått av människorna jag träffat, denna charm! Jag kommer ihåg första dagen jag kom hit och det kändes som om jag träffade hela min släkt.

Jag hoppas verkligen att svenska scouter tar sig hit och får se hur fint det är på Irland och får uppleva det härliga bemötande."

- Albin Ternblad
Scoutvolontär på Castle Saunderson på Irland

Är du också sugen på att jobba på ett scoutcenter? Här hittar du de internationella center kopplade till WAGGGS och WOSM, och länk vidare till nationella center i andra länder: http://www.scoutservice.se/scout-i-varlden/res-i-varlden/res-i-varldeninternationella-lagerplatser-och-center/. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar